torek, 1. februar 2011

[Any&Chris] Združila moči

Kdo se ne spomne skupine RBD, njihov useh v Braziliji in drugih državah Latinske Amerike?
Njihova zgodba se je začela leta 2004, z začetkom telenovele Rebelde (Upornik), ki je navdušilo predvsem mlado občinstvo.

Skupina je izdala svoj prvi CD, decembra 2004. Na albumu so pesmi, kot so: "Solo Quedate En Silencio, Sálvame, Otro Dia Que Va, Enseñame in Fuego, ki so zasedle vrh radijskih glasbenih lestvicah v Mehiki in Braziliji.

V naslednjem letu je prišel album Nuestro Amor, ki je vseboval dvanajst skladb. V samo enem tednu, je bilo prodanih več kot 200.000 izvodov. V ZDA in še nekaj latisnkih mestih je album dosegel prvo mesto na seznamu Billboard.

Glede na svojo velik uspeh na portugalsko govorečih mestih, se je skupina odločila za snemanje portugalske različice prvega albuma. Ko je bil projekt končan, so ponovno prodali 300 000 izvodov.

Po šestih studijskih albumih (v španščini) in štirih v živo, so svojo kariero zaključili konec leta 2008 z turnejo Gira Del Adiós. Šli so skozi Buenos Aires, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Manaus, Los Angeles, Španijo, Slovenijo, Romunijo, Srbijo...

Mladim Brazilcem, ki se že toži po RBD, bodo lahko malo doživeli "RBD" v marcu. In to zato, ker bosta dva člana bivše skupine stopila skupaj. Anahí in Christian Chavez sta dejala, da sta predvidena mesta Sao Paulo in Rio de Janeiro.

V Sao Paulo, je show načrtovan za 26. marec. V Rio pa bo predstavitev zgodila 27. marca. Cena vstopnic še ni potrjena.

Ni komentarjev: