četrtek, 18. februar 2010

[Christian] O svojem novem albumu

Njegov CD ''Almas Transparentes'' izzide 23. marca; povabljen je na Premios Lo Nuestro.

Mehiški pevec Christian Chavez, nekdanji član skupine RBD, je dejal da se bo kot del priprav na začetek solistične kariere, izpopolnil tudi v portugalščini in francoščini.

Dodal je, da je tudi to, da že dve leti obiskuje telovadnico del te etape. Njegov prvi solistični CD, ''Almas Transparentes'', bo v trgovinah izšel 23. marca.

"Želim biti dobro fizično pripravljen in tudi govoriti z ljudmi v njihovem jeziku je potrebno. Posneli smo tudi pesem v portugalščini za brazilsko publiko, za katero upamo da bo ljudem všeč'', je povedal pevec v intervjuju.

Z RBD, mladinsko skupino, ki se je ustanovila leta 2004 v telenoveli ''Rebelde'' in se razšla leta 2009, so Christian, Anahi, Dulce Maria, Maite Perroni, Christopher Uckermann in Alfonso Herrera prodali na milijone CD-jev po celem svetu, in Brazilija je bila ena izmed njihovih glavnih trgov.

Chavez je povedal, da je CD, iz katerega prvi singel že lahko slišimo ''En donde estas'', je eden testih ''ki ga poslušaš od prve do 10 pesmi in vmes nič ne zamenjaš. Je zgodba mojega razvoja''.

Dodal je, da se album gre o zrelosti, ki ga je doživel tako iz profesionalnega vidika kot tudi zasebnega, po razpadu RBD in razkritja da je gej.

Teme o ljubezni, bolečini in prijateljstvu, tako kot tudi o izgubi osebe so zbrane v 10 pesmih, ki jih ponuja CD, katerega pesmi so bile izbrane med 150 demoti.

''So ritmi kot balada pop in veliko dance popa, je zelo svež in poslušen CD'', je povedal Christian in dodal, da je tri pesmi napisal skupaj s Samom (Camila), druge tri so njegove in preostale od drugih komponistov.

''En donde estas'' je pesem, ki govori o trenutku, v katerem spozna osebo in se zaljubi. ''Ti si proti svetu, toda nič ni za vedno. Je pesem, ki jo lahko cel svet umesti v etapo življenja'', je pojasnil Chavez.

Nekdanji RBD-jevec je povedal, da bo izkoristil povabilo na Premios Lo Nuestro za promoviranje svojega CD-ja in dejal, da bo videospot snemal v Mehiki, v prvih tednih marca s producentom Ricardom Calderonom.

Ostali nekdanji člani RBD-ja, kot Anahi, so že izdali svoj album, medtem ko Dulce Maria shranjuje nekatere pesmi na internet, Christopher Uckermann pa še vedno dela na svojem albumu. Alfonso Herrera in Maite Perroni sta se posvetila igranju.

Ni komentarjev: