sobota, 13. februar 2010

[Dulce & Maite] Izbor najboljših v 2009

V navadi je, da ob koncu leta potegnemo črto pod dogodke, dosežke in novosti iz preteklih dvanajstih mesecev in ocenimo leto glede na njegovo ustvarjalnost in izvirnost. Tudi v svetu telenovel.

Na Televisinem portalu Esmas so že novembra 2009 objavili nominacije za telenovele leta v Mehiki in vanje uvrstili najbolj priljubljene igralke in igralce ter najbolj gledane serije preteklega leta. Gledalci so množično glasovali za svoje izbrance.
Najtežje je bilo napovedati zmago v kategoriji za najboljšo serijo. Dolge tedne sta se za prevlado borili seriji Čarovnija (Sortilegio) z Jacqueline Bracamontes in Williamom Levyjem, ki jo že nestrpno pričakujemo tudi pri nas, in Jutri je za večno, ki jo lahko že nekaj časa spremljamo na Pop TV. Nazadnje je s 43 odstotki glasov zmagala zgodba o Fernandi in Eduardu, torej Jutri je za večno, ki je pometla s konkurenco tudi v večini drugih skupin. Lucero, ki v seriji igra neizprosno Barbaro Greco, je z 32 odstotki odnesla zmago med negativkami, Silvia Navarro, ki igra glavno junakinjo, je slavila v kategoriji za odkritje leta 2009, s soigralcem Fernandom Colungo pa sta bila izbrana tudi za najboljši par med telenovelami preteklega leta.

NAJBOLJŠA FERNANDO IN JACQUELINE

Tudi za naslova najboljšega glavnega igralca in igralke se je bíl hud boj. Fernando Colunga je moral sloves večnega očarljivca braniti pred napadi veliko mlajšega Williama Levyja, novega ljubljenca televizijskega občinstva. Tokrat je še bil uspešen in je iz dvoboja izšel kot zmagovalec. Favoritka med igralkami je bila pričakovano Jacqueline Bracamontes, Williamova soigralka iz Čarovnije, nihče pa ni predvidel, da se bo morala za prvo mesto do zadnjega trenutka boriti z Dulce Mario, protagonistko serije Poletje ljubezni, ki se je pravkar začela vrteti na Kanalu A. Najprepričljivejšo zmago je slavila Daniela Romo (morda se je boste spomnili kot Juane iz starejše serije Ob svitu) v skupini uveljavljenih igralk in igralcev, saj je s 65 odstotki vseh zbranih glasov za vlogo v Čarovniji svoje tekmece pustila daleč za seboj.

PRVE NAPOVEDI ZA LETO 2010

Uvodni mesec novega leta je mimo in tekmovanje za nove naslove se je že začelo. Prve vidnejše nagrade bo podeljevala vodilna mehiška estradna revija TVyNovelas, ki izhaja tudi v ZDA, Argentini, Portoriku, Čilu in Kolumbiji. Letos bo najboljše serije in igralce izbirala že osemindvajsetič zapovrstjo. Nominiranci so običajno znani že marca, nagrade pa podelijo konec pomladi.

Gotovo bo med prejemniki tudi kateri od Televisinih izbrancev za leto 2009, po napovedih nekaterih kritikov bi se utegnila med nominirance uvrstiti tudi nadaljevanka Mi pecado z Maite Perroni, ki so jo v Mehiki predvajali lansko poletje in ki naj bi s svojim izvirnim formatom napovedovala prihod novih, modernejših časov za telenovelo. V Evropi se serija že predvaja na srbski Pink TV, morda jo bomo dočakali tudi pri nas.


Vir: Revija Stop

Ni komentarjev: