sreda, 19. november 2008

Oboževalci taborijo že 3 mesece

Naj bo dež ali sonce, oboževalci se ne premaknejo izpred stadionov v Braziliji. Vse to samo, da bodo lahko prvi v vrsti na zadnjih koncertih skupine RBD. Novinarka je množico pred arenami opisala takole: "Ljubezen oboževalcev nima cene, ne da se je opisati, lahko se jo samo občuduje. 72 dni za sanje." Zapriseženci RBDja taborijo že od sredine septembra, v pričakovanju na velik dogodek leta.

"V São Paulu se od septembra okoli 700 oboževacev, razdeljenih v štiri skupine. Malce se stiskamo, a se soočamo z vsem, in poskušamo biti kar se le da organizirani." je pojasnil 18-letni Carlos Eduardo Nascimiento. Na stranišče hodijo na bližnjo bencinsko postajo, tuširajo se pa v najbližji restevraciji.

Od leta 2004, ko je Brazilija spoznala skupino RBD, so izdali osem albumov in prodali več kot 22 milijonov kopij po celem svetu. Uporništvo je šlo mimo, in letos je skupina najavila, da bodo uniforme in kravate dali na stran, tako pa so pustili obupane.

V Riu de Janeiru je taborečih okoli 300, po izračunih Christianovega imitatorja 17-letnega Armanda Paiva, ki tabori le v popoldanskem času. "Zmenijo se kdo bo šel po hrano, bljižnje živeči jim posojajo stranišča. Vsi si pomagajo med seboj. Sem pridem vsak dan, tako kot še kup drugih. Med vikendi, ko starši malo več dovolijo tudi prespim."

Vsi oboževalci imajo isti cilj, biti v prvi vrsti ob odru. 15-letni Rafael Labriola, 17-letni Hugo da Silva in 21-letna Nathalye Bittencourt, so eni redkih, ki kljub vročini vsak dan spijo na stojnicah ob areni. 15-letni Pedro Henrique Santos pa spi doma in je vsak dan ob 7h zjutraj pred areno. "Mama mi to dovoli, ker je bila oboževalka skupine Los Menudos, razume me." je povedal.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

fak, samo to je pa kr že mau sick a ni?? :D še dobr da žvimo v eni mini sloveniji, da rabš bit sam par ur prej za koncert! :)

Anonimni pravi ...

Ja, mamo kr sreče glede tega, da smo majhni :) In veliko srečo, da so RBD h nm pršli...in pridejo še 1x!!!