sobota, 6. december 2008

Dulce praznuje 23. let

Mehiška igralka in pevka Dulce María, ki je tudi članica uspešne skupine RBD, danes praznuje svoj 23 rojstni dan.

Po objavi, da se bo skupina RBD razšla, mlada umetnica pripravlja svoj prvi solo CD. Verjetno bo posnela tudi duet z Alfonsom Herrero.

Za zdaj je predvideno, da od 9 februarja dalje začne nova telenovela Verano, ki jo bo produciral Pedro Damián.
Ta telenovela, tako kot Rebelde, bo posneta po argentinski telenoveli z nalovom Verano del 68. Snemanja so začela 24 novembra na jugu mehiške prestolnice.

Dulce María Espinoza Saviñón je začela svojo kariero že kot otrok, ko je nastopala v raznih reklamh. Pri osmih letih je sodelovala v Plaza Sésamo, nato v El club de Gaby pod nadzorom Gabriela Rivero.
Njeni pevski začetki segajo v leto 1996, ko je bila članica skupine Kids, vse do leta 1999.
Kasneje je s bivšim fantom Danielom Habifom, delala na projektu D&D, kateri pa ni uspel.

Igrala je tudi v filmu Inesperado amor (1999), skupaj z Anahi, v katerem se je govorilo o problemu z drogami. Nato je igrala v kratkometražnem filmu Quimera z Sherlyn.

Leta 2000, po odhodu Angie, je postala članica skupine Jeans s katero je posnela CD Cuarto para las cuatro. V njem lahko najdemo pesmi, kot so Entre azul y buenas noches in Corazón confidente.
Zelo malo časa je bila članica te skupine, saj je leta 2002 začela igrati v telenoveli Clase 406. Takrat se je začela tudi romanca med njo in Alfonsom Herrero.

Igrala je tudi v:
"Retrato de familia" (1995), "Alondra" (1995), "El vuelo del águila" (1996), "Huracán" (1998), "DKDA sueños de juventud" (1999), "Primer amor a mil x hora" (2000), "Locura de amor" (2000), "Siempre te amaré" (2000) y "Rebelde" (2005).

Tako je začela uživati slavo na snemanjih telenovele Rebelde in kot članica skupine RBD, ki je postala pravi fenomen tako v Mehiki, kot tudi drugje.
Leta 2006 je pevka in igralka posnela par pomanjkljivo oblečenih slik, za znano mehiško revijo. Nekaj časa je bila par tudi z nogometašem Guillermo Ochoa.

Ni komentarjev: