nedelja, 26. april 2009

[Dulce] Intervju za

Njen namen ni doseči tak uspeh kot ga je imela skupina RBD. Dulce Mria ve, da je to zelo težko. Tisto, kar si res želi je deliti njeno glasbo z ljudmi, ki ji sledijo. Zato trdo dela: Izdala je poslovilni CD skupine RBD Para Olvidarte de Mi, igra v telenoveli Verno de Amor, zapela je v duetu z Akonom in, čeprav izgleda malo oglašuje barve za lase.

V intervjuju bivša članica RBD govori o recesiji v Mexico Cityju in o telenoveli, kjer igra Mirando in, ki bo kmalu predvajana v ZDA: »Upam, da boste zelo uživali, ko bo predvajana tam«, reče.
Izvajalka pesmi No Pares prizna, da je navajena stalnih kritik in ne dvomi o tem, da bo pokazala jezo ZDA, ki Mehičane zelo slabo sprejema in ima slab odnos do njih. Pove, da bo avgusta njen prvi solo CD.

Ali obstaja strah, da bi se naveličala vseh projektov?
Nikoli v življenju še nisem izdala CD-ja…končala bom s telenovelo in zdaj se bom posvetila drugim stvarem. Zdaj sem na televiziji, izdaja CD-ja pa bo popolnoma druga stvar. To so različni projekti in želim se uveljaviti v glasbi in mislim, da dokler me ljudje podpirajo, se ne bom naveličala.

Je bil proces razpadanja RBD-ja težak?
Ja, bilo je težko vendar mislim, da je bilo to potrebno. Mislim, da je bilo to nekaj dobrega za vse, saj zdaj vsak zase dela svoje delo in ustvarja svoje življenje in mislim, da ima vse svoj krog in svoj trenutek. Ta trenutek je prišel.

Se zavedaš, da boš kot solistka težko izenačila uspeh RBD-ja?
Niti ne pričakujem takega uspeha. RBD je bil fenomen, ki se ne bo ponovil še mnogo let. Vse kar hočem je delati nekaj, kar me bo osebnostno zadovoljilo-pisati pesmi za moj CD…da bi ljudem sporočila čustva. Vse kar hočem početi je glasba. In niti ne iščem uspeha, ki ga je imel RBD ker ve, da ni več mogoč. Zdaj sem drugje in čakam nov izziv.

Kritika je bila neprijazna s tabo. Kako jo sprejemaš?
Navadiš se. Ne rečem, da e ne boli ali kaj takega vendar stvari moraš delati s srcem in po svojih najboljših močeh. Obstajajo ljudje, ki jim tvoje delo ni všeč vendar prav tako tisti, ki jim je. In za njih se moraš truditi. Zato kadar delaš s srcem in je dobro je pomembno samo to.

Se boš v proihodnosti pokazala z bolj sexy stilom?
Zaernkar nimam v mislih nič, a si želim nekaj bolj udobnega, zabavnega in to je to.

Kakšna presenečenja pripravljaš z novim CD-jem?
Na žalost šele pripravljam repertoar pesmi, ker ga še nimam, zato ti ne morem povedati veliko. Prav tako moram še podpisati pogodbo z založbo.

Ali bodo na CD-ju tudi tvoje pesmi?
Ja. Ne verjamem, da bo cel CD mojih pesmi, ker želim posneti zelo dober CD, vendar hočem vsaj dve moji pesmi. Sem v etapi izbiranja mojih pesmi in videli bomo, kaj bo.

RBD je bil vedno označen kot potrošniški produkt. Misliš, da je bila na koncu skupina cenjena?
Mislim, da je bila veliko ljudi, ki jo je cenilo…in najpomembneje je, da so jo cenili fani. In zame se to prepozna saj, kar moti največ ljudi je to, da je RBD prodal veliko milijonov CD-jev. Mislim, da je to tisto, kar govori. Zatorej je veliko ljudi, ki nas niso niti videli in jim nismo bili všeč in tudi veliko tistih, ki smo mu bili všeč.

Se počutiš zadovoljno?
V resnici ja, uspela sem premostiti vsa pričakovanja in v resnici, ja.

Si razočarana nad ljubeznijo?
Mislim, da kot vsak človek, vsi doživljamo vse. So težki trenutki, kot v vseh življenjskih situacijah.

Kakšni so tvoji nasveti otrokom, ki želijo biti kot ti?
Mislim, da karkoli hočeš delati v življenju se moraš pripraviti in imeti veliko potrpljenja. Ni pomemben cilj ampak vztrajnost, pripravljenost in potrpežljivost. Stvari se ne naredijo iz danes na jutri ampak je velikokrat potrebno vložiti veliko dela. Tega se moraš vedno zavedati in če imaš sanje, se bori za njih dokler ti ne uspe.

Kaj ti je najtežje?
Mislim da to, da ljudje mislijo da si nekaj, kar nisi. Vidijo te kot nekaj neverjetnega, nekaj več in ne kot navadnega človeka, ki čuti, razmišlja, joče in zboli. Vidijo te kot bi bil iz kamna in ni tako. To je najtežje in zato je pomembno ohranjati prijatelje in ljudi, ki te imajo radi kot navadnega človeka.

In najbolje?
Ljubezen, ki ti jo dajejo ljudje. To je vsekakor največja nagrada.

Kakšna so tvoja občutja o preziranju latinoameričanov, ki sledijo svojim sanjam in gredo v ZDA?
Verjamem, da je občudovanja vredno, da gredo poiskat svoje sanje, svojo službo. Zelo sem jezna, da ne cenijo dela Mehičanov v ZDA. Toda, po drugi strani podpiram vse, ki sledijo sanjam in ne obsedijo križem rok na enem mestu in iščejo boljše možnosti. Ti so občudovanja vredni.

Ni komentarjev: