petek, 4. april 2008

V Srbiji bodo 5. septembra


Kot kaže vse do zdaj, se je turneja po Evropi zares prestavila v mesec september. Na srbski spletni strani, kjer objavljajo koncerte in podobne zadeve so že objavili, da bo koncert 5.9.2008, vendar pa še datum ni bil potrjen iz strani roptus.com.

'Rebelde je mehiška telenovela, katere produkcijska hiša je Televisa. Je remake argentinske telenovele imenovane Rebelde Way. Nadaljevanka ima 3 sezone, ki so se na mehiških televizijah vrtele od leta 2004 pa do junija 2006. Rebelde je ena izmed najdaljših mladinskih telenovel v Mehiki in je imela velik vpliv na mladostnike v Južni Ameriki.

Zgodba je postavljena v prestižno privatno šolo imenovano Elite Way School (v Rebelde Way je bila to šola za nižji stan). Neposredno so v zgodbo vpleteni tudi starši upornikov in šolsko osebje. Mladi uporabljajo sleng in veliko angleških izrazov.

Ena izmed glavnih tem se vrti tudi okoli skupine mladih, ki sestavljajo skupino. Igralci, ki v telenoveli igrajo člane skupine so tudi v resnici člani skupine, katero so poimenovali RBD. V Mehiki so postali eden najkomercijalnejših skupin, ki so že prodrli na tuja tržišča.

V Združenih državah se je telenovela začela predvajati 21.3.2005 in se končala 15.12.2006. Predvajala se je tudi v Peruju, Braziliji, Španiji in še ostalih državah širom po svetu (številka že presega št. 65). V telenoveli se je pojavilo mnogo znanih imen, ki so igrale same sebe: Hillary Duff, Leny Krevitz, Gorillaz ...

Pod okriljem podjetja Redibras, katera izdaja licenco za RBD, je bilo samo v Braziliji prodanih 400 000 barbie lutk, 350 milijonov žvečilnih gumijev, 40 milijonov sličic za abum in 10 milijonov revij/časopisov,' tako so na srbski spletni strani opisali RBD in telenovelo Rebelde.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Si,RBD en Serbia ,en 5 de septiembre,no puedo esperar el concierto!!Saludo para Slovenija !!!