sreda, 23. april 2008

Zbrali 200.000 ljudi

Množica, večina mladih, se je zbrala na odprtem prostoru, Esplanada dos Ministries. Evforija je bila tako velika, da je bil koncert sprva za 5 minut celo odpovedan.

Trušč, omedlevanje zaradi toplotne kapi ter velika histerija, ki se je pojavila ob vsakem gibu in besedi mladih Mehičanov, je zaznamoval koncert skupine RBD. Skupina je edina, ki še vedno ima v rokah vse vajeti rekordov, ki jih je kdajkoli dosegla kakšna tuja glasbena skupina na brazilskem trgu.

Evforija se je še povečala, ko je Dulce Maria v portugalščini povedala:"Za ljubezen in svetovni mir bomo storili nemogoče... Ljubim te Brazilija".

Po eni uri koncerta je morala posredovati varnostna služba in prositi vse udeležence, da naj se umaknejo od odra. Člani skupine so se jim zahvalili tako v španščini kot tudi v portugalščini.

Leta 2006 so v nekem trgovskem centru v Sao Paulu umrle 3 osebe. 38-letna ženska ter dva najstnika stara 11 in 13 let. Skupina je bila tam na promociji in podpisovali so svoje zgoščenke, plakate ...

V ponedeljek so peli samo španske in angleške pesmi. Portugalske bodo zapeli maja, ko bodo tam v sklopu turneje Empezar desde cero ter bodo ponovno obiskali Sao Paulo.

Anahi je ob koncu koncerta povedala, da se počuti kot, da je Brazilija njen drugi dom ter, da je Brazilija država njihovih sanj.

Veliko oboževalcev pa je prišlo oblečenih v enakih oblačilih kot jih Alfonso, Christopher, Christian, Anahí, Dulce María in Mayte nosijo v telenoveli.

Ni komentarjev: