sreda, 11. marec 2009

[Christian] Boril se bo za pravice homoseksualcev

Christian Chavez zagotavlja, da popolnoma svobodno izraža svojo spolno usmerjenost in da se bo v prihodnosti boril za pravice homoseksualcev.

"Od sedaj naprej nebom gledal le na mojo kariero temveč tudi na to, kako bom izkoristil mikrofon ki ga držim v rokah in se začel boriti za boljšo prihodnost. Želim si, da ljudje povejo če so homoseksualci, da ljudje vidijo, da so povsod in nehajo imeti to za izjemo. Gej je lahko tvoj sosed, frizer, modni oblikovalec, brat, človek ki te posluša ali celo podpira" pove Chris, ki zagotavlja tudi, da je srečno poročen.

Pove nam tudi, da se je njegovo življenje po ogledu filma Milk spremenilo: "Ko sem stopil iz dvorane, sem na življenje gledal popolnoma drugače. boriti se morem za pravice homoseksualcev in zato bom po vsej verjetnosti naredil internacionalno kampanijo proti homofobiji".

*Homofobíja: označuje sovražnost do homoseksualcev. Beseda ne pomeni dejansko fobije kot bolezenski strah, marveč neutemeljeno averzijo do istospolnosti. Gre za eno pogostih oblik diskriminacije v družbi.

Ni komentarjev: