sreda, 18. marec 2009

[Poncho] Političnih problemov niso imeli

Leta 1942 so Nemci premagali vrsto Venezuelskih tankov, ki so prevažala gorivo Ameriškim zaveznikom med drugo svetovno vojno.

Da bi videli kaj se je zgodilo, ameriški oficirji pošljejo v Venezuelo Franka, komunikacijskega tehnika, ki ze zaplete v ljubezenski trikotnik z ženo venezuelskega kapitana.


To je zgodba filma Venezzia, ki ga je pod vodstvom Haika Gazariana pred kratkim posnel Poncho Herrera.

Po telefonski zvezi iz Caracasa je bivši član skupine RBD povedal, da se je mogel zelo poglobiti v venezuelsko zgodovino, da bi lažje razumel in odigral svojo vlogo.

"Čeprav je moja vloga izmišljena, zgodba govori o realnem zgodovinskem dejanju. Gre za malo poznani dogodek, med katerim so nemci taktično premagali venezuelce in tako preprečili oskrbo sovražnikov z nafto".

"Snemali smo dva naporna meseca. Z rezultatom sem zadovoljen, saj bo film predvajan tudi izven venezuelskih meja - v Kolumbiji, Panami in Ekvadorju. Morda jo bodo čez nekaj časa predvajali tudi v Mehiki in drugje po svetu", pove Poncho.

Protagonist filma Volverte a ver je zanikal, da so zaradi odpiranja starih tem imeli probleme z amerškimi politiki: "Lahko bi bilo polemično a političnih problemov nismo imeli.
Edini problem ki smo ga imeli med snemanjem so bile ekstremne lokacije snemanja, kot je naprimer vodnjaki ali zelo oddaljene gore".

Ni komentarjev: